Sute de mii de oferte imobiliare pe realia.ro
Logo HartaIasului.ro
Start Navigare
Cauta o Locatie in Iasi
Cauta o Strada in Iasi
Exploreaza Categorii Locatii din Iasi
Agroturism (0)
Baruri (1)
Jocuri de noroc (0)
Sport de aventura (0)
Sport de intretinere (0)
Sporturi de apa (0)
Turism aventura (0)
Altele (2)
Muzee (13)
Bun Venit pe Harta Iasului!
Legenda:   Marker gri Gratuit   Marker rosu Standard   Marker auriu Gold   Marker multicolor Mai multe locatii
Preia Harta pe Site-ul Tau
Se incarca harta...

Ultimele comentarii

Registrul Auto Roman

cristian - 06 Dec 2013, 11:16 am
Buna ziua. As dori sa stiu daca R.A.R. iasi lucreaza pe data ...

Oficiul Postal nr. 5

Anca - 25 Nov 2013, 11:46 am
In prezent programul de lucru este 10-17 :(

Casa Judeteana de Pensii Ia...

Ika Dabija - 17 Oct 2013, 06:10 pm
Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate.Cum pot sa-mi platesc contributiile pentru ...

Catedrala Mitropolitana din...

Rodica - 21 Sep 2013, 04:24 pm
Buna ziua .Daca va mai poate ajuta raspunsul dle Ciochina.De la ...

Casa Judeteana de Pensii Ia...

Mayer Michael - 18 Sep 2013, 11:50 am
Va rog sa ma informati daca am dreptul de pensie spciala al ...

Liceul de Arta Octav Bancil...

Balan Iulia - 07 Sep 2013, 09:13 pm
Buna as vrea sa daula un liceu cu profil de muzica imi ...

Catedrala Mitropolitana din...

ciochina dumitru-adi - 07 Sep 2013, 02:48 pm
buna ziua ma intereseaza cum se ajunge de la gara ,la catedrala ...

Manastirea Vladiceni


Manastirea este construita la marginea Iasilor, pe locul numit in cronici "Poiana Vladicai". Potrivit traditiei, domnitorul Alexandru cel Bun si mitropolitul Iosif Musat au intampinat la Iasi, in 1415, alaiul care ducea moastele Sf. Mucenic Ioan din Trapezunt catre Suceava, capitala de atunci a Tarii Moldovei. De altfel traditia spune ca hramul bisericii Nicorita se datoreaza aceluiasi eveniment.
Cert este ca prima biserica a schitului Vladiceni a fost inaltata la 1910, spre cinstirea Sf. Apostol si Evanghelist Ioan. Locasul a ars opt ani mai tarziu, in urma exploziei unui depozit de munitii din apropiere.
O a doua biserica, ridicata intre anii 1923-1928, a fost daramata in anii regimului comunist.
Noul locas, zidit intre 1994-1999, dupa reinfiintarea asezamantului monahal, are la origine un proiect inspirat de stilul bisericilor moldovenesti din veacul al XV-lea.

Adresa: Strada Trei Fantani nr. 3
Localizare: Strada Trei Fantani, Iasi, IS, ROMANIA
Deschide Site Manastirea Vladiceni

Comentarii

4
Mirela Marin - 27 Feb 2011, 01:26 pm
Si restul mesajului, Parinte Calistrat! Scuze, dar nu a incaput tot o data!
... inseamna a "amaneta" ceea ce nu ne apartine si a reduce identitatea noastra iconica, care este unicat, la un numar intr-o bucata de plastic. Aceasta este ca si cand ai folosi o icoana ca placa video, sau hard disc... Din punct de vedere moral este un sacrilegiu, sau cel putin o desacralizate, intrucat se petrece o coborare a dimensiunii spirituale, respectiv a chipului iconic uman, intr-o folosinta strict materiala si terestra. Ori, chipul nostru apartine arhetipului divin, adica lui Dumnezeu. Deci cip-urile biometrice, in acest context, contravin invataturii biblice si patristice despre antropologia crestina, intrucat reduc, circumscriu, deci marginesc chipul/icoana fiintei umane la o simpla tehnologie si suport electronic de emitatoare si implanturi.
Sarut mana, Parinte Calistrat, si astept raspunsul dumneavoastra! Si poate o inteventie puternica impotriva cipurilor.
3
Mirela Marin - 27 Feb 2011, 01:19 pm
Parinte Calistrat, trimit si restul mesajului!
... sa devina Dumnezeu"[39], adica "chip al Chipului" - eikon Eikonos. Deci omul are un destin hristologic, intrucat originea (αρχιν) lui este in Hristos, Care este Chipul, icoana lui Dumnezeu. Omul real "s-a nascut atunci cand Hristos a intrat in viata si s-a nascut"[40], iar ziua nasterii lui Hristos "este zi de nastere a umanitatii"[41]. Omul este alcatuit teologic, iar chipul sau are o valoare teologica, hristica, si nu il putem amaneta sau imprumuta, sau permite sa fie folosit fara voia si libertatea noastra.
De vreme ce omul este o icoana, existenta lui reala nu e determinata de elementul creat din care este facuta icoana, sau din voia lui libera, ci de Arhetipul (Modelul) ei necreat. Omul este inteles astfel de Parintii Bisericii "in mod ontologic numai ca fiinta teologica. Ontologia lui este iconica"[42].
2
Mirela Marin - 27 Feb 2011, 01:15 pm
Sarut mana, Parinte Calistrat, voi continua mesajul. Va trimit un fragment dintr-un articol si va rog sa-mi raspundeti ce este neteologic, nefundamentat in acesta.
5. Omul redus de la imago Dei la un simplu numar sau cip electronic
Imago Dei in om dupa Sfintii Parinti este unitara atunci cand exclude orice conceptie substantialista despre "chip", care consta in mod functional, practic, in manifestarea vietii sale spirituale, ca nevoie primordiala si centrala. Primatul vietii spirituale activeaza aspiratia fiintei noastre umane spre absolut, spre arhetipul ei divin (Origen), spre Dumnezeu. Prin "Harul lui Hristos, prin dragostea lui Dumnezeu Tatal si prin impartasirea Sfantului Duh"[36], omul reuneste, in ipostasul sau creat, divinul si umanul, dupa chipul lui Hristos, adica "chipul Celui ceresc"[37], ajunge "la masura varstei plinatatii lui Hristos"[38] si astfel devine dumnezeu prin har...
1
Mirela Marin - 27 Feb 2011, 01:08 pm
Sarut mana, Parinte Calistrat,

Ascult cu bucurie predici ale dumneavoastra, conferinte, interviuri. Au o mare densitate de idei si sunt spuse intr-un stil convingator. Ma doare, insa, pozitia dumneavoastra in privinta a trei probleme, fundamentale pentru ortodoxie.
1. Nu cred ca Iisus Hristos nu a suferit si trupeste la crucificare. Lipsa suferintei ar insemna simulare a caderii sub cruce, a durerii, simulare a strigatului din momentul in care si-a dat duhul Dumnezeule (Dumnezeule, de ce m-ai parasit?), simulare a conditiei de Om etc., ceea ce ar fi sinonim cu o minciuna! Cu minciuna nu putea invinge moartea, iar noi nu am fi avut un model de vietuire! Ca Om si ca Dumnezeu a suferit cumplit, asa cum afirma Sf. Nicodim Aghioritul!
2. Afirmati ca avortul este mai acceptabil decat nasterea si abandonarea copililor. Nu cred! Dumnezeu daruieste viata!
3. Sustineti ca cipul biometric nu este daunator sufletului uman. Cat se poate de neadevarat. Va mai trimit un mesaj.

Comentarii dezactivate din cauza utilizarii abuzive!

Cele mai frecvent cautate locatii

aeroport   alexandru   ARCADIA   autogara   billa   bucium   calea chisinaului   carrefour   casa sindicatelor   ciric   Copou   dacia   galata   gara   gara iasi   gradina botanica   hala centrala   hotel   hotel moldova   Hotel Unirea   IULIUS MALL   kaufland   MALL   Mitropolia   mitropolie   MOLDOVA MALL   nicolina   pacurari   PALATUL CULTURII   piata unirii   podu ros   providenta   sala polivalenta   selgros   siraj   socola   spital   SPITALUL DE RECUPERARE   tatarasi   TUDOR VLADIMIRESCU  
Clienti
Login Clienti
Tarife & Inregistrare
Inregistreaza o Locatie
Ajutor
Cum Functioneaza?
Cere Ajutor
Unelte
Preia Harta pe Site-ul Tau
Lista Locatiilor pe Harta Iasului
HartaIasului.ro
Contact
Blog
Sitemap
Fidelizare :)
Preia RSS Ultimele Locatii
Fa-ne Pagina Ta de Start
Adauga-ne in Pagini Favorite