Sute de mii de oferte imobiliare pe realia.ro
Logo HartaIasului.ro

Toate locatiile din Iasi

Filtreaza alfabetic:
A |  B |  C |  D |  E |  F |  G |  H |  I |  J |  K |  L |  M |  N |  O |  P |  Q |  R |  S |  T |  U |  V |  W |  X |  Y |  Z


Abonament "Gratuit"Madd Electronics Group

Computere, Soft, Internet » Laptop, notebook
Localizare: Strada Pacurari, Iasi, IS, ROMANIA

Abonament "Standard"Magazinul Praktiker

Textile, Incaltaminte » Centre comerciale

Oferta Praktiker Romania cuprinde peste 40.000 de produse, incluzand materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, produse sanitare, mobila, electronice si electrocasnice, produse pentru gradinarit. Acestei varietati de produse i se adauga gama de servicii adaptate, la care clientii au acces direct in magazin: comenzi speciale, combinare cromatica pentru vopsele, servicii financiare, transport, garantie retur, debitare lemn, servicii de cusut.

Program de functionare:
Luni - Sambata: 8.30 - 21.00
Duminica: 9.00 - 18.00

Adresa: Bulevardul Tudor Vladimirescu, nr. 121
Telefon: 0232.200.120
Fax: 0232.200.158
E-mail: infoclient@praktiker.com
Localizare: Bulevardul Tudor Vladimirescu, Iasi, IS, ROMANIA
Deschide Site Magazinul Praktiker

Abonament "Standard"Malya Travel - Din Dragoste pentru Calatorii

Turism, Sport, Divertisment » Agentii de turism
Dragostea pentru calatorii a facut ca Malya Travel sa nu fie o simpla agentie de turism unde se vand vacante sau bilete; aici gasiti personal calificat care va poate oferi consultanta inaintea calatoriei, in organizarea calatoriei si asistenta permanenta pe perioada acesteia pentru a va bucura de serviciul oferit de noi.

Programn agentie
- Luni-Vineri: 09.00-17.00
- Sambata-Duminica: inchis

Malya Invest S.R.L.
Adresa: Bulevardul Socola nr. 13, bl. D6, sc. A, parter
Telefon: 0332 418 310, 0332 418 320
Fax: 0332 802 416
Localizare: Bulevardul Socola, Iasi, IS, ROMANIA
Deschide Site Malya Travel - Din Dragoste pentru Calatorii

Abonament "Standard"Manastirea Cetatuia

Turism, Sport, Divertisment » Turism religios
Ctitorul Manastirii Cetatuia este Domnul Gheorghe Duca. Zidirea s-a inceput in anul 1669 si s-a finalizat in 1672.Biserica a fost inconjurata de la inceput de ziduri inalte de piatra, cu metereze si drum de straja, turn de intrare si turnuri de colt. In incinta manastirii s-au mai construit chilii, baie, bucatarie, pivnite si staretie cu trapeza.Unicitatea Cetatuiei consta in aceea ca aici s-a pastrat intregul ansamblu de arhitectura monastica.Pe latura sudica a incintei se afla cladirea cu sala gotica "Anastasia Doamna".

Un loc aparte il ocupa palatul rezervat gazduirii domnului, cladire fortificata, specifica sec. al XVII-lea. Bucataria (cuhnea) sau, dupa unele opinii, baia turceasca, este singura constructie de acest fel care ni s-a pastrat intr-un ansamblu manastiresc.
Localizare: Strada Cetatuia, Iasi, IS, ROMANIA
Deschide Site Manastirea Cetatuia

Abonament "Standard"Manastirea Frumoasa

Turism, Sport, Divertisment » Turism religios
Situata la poalele dealului Cetatuii, biserica se remarca prin constructia sa si prin zidul ce o inconjoara. Construita de domnul Grigore II Ghica intre 1727 si 1733, biserica este situata pe locul in care a existat o ctitorie a lui Meletie Balica, portar al Sucevei si hatman al Moldovei, descendent al Buzestilor si care a fost inchinata manastirii Schimbarea la Fata de la Muntele Sinai.

Actuala biserica dateaza din 1836 si este constructia egumenului Ioasaf Voinescu. Arhitectonic, lacasul imbina stilul renascentist cu clasicismul, remarcandu-se unitatea la spatiul interior, nemaiexistand compartimentarea traditionala, aceste elemente regasindu-se doar la nivelul acoperisului.

Decoratiunile interioare sunt destul de bogate: picturile sunt viu colorate, si putem vedea portretele familiei domnulului Grigore II Ghica si ale egumenului Ioasaf, o pictura ceinfatiseaza vechiul oras, o icoana a Maicii Domnului daruita de soamna Ecaterina Mavrocordat. Alaturi exista un mausoleu ridicat [...]
Localizare: Strada Radu Voda, Iasi, IS, ROMANIA
Deschide Site Manastirea Frumoasa

Abonament "Standard"Manastirea Galata

Turism, Sport, Divertisment » Turism religios
Mama bisericilor moldovenesti, Manastirea Galata a fost inaltata intre 1579-1584 de domnitorul Petre Schiopul.

Prima biserica a manastirii s-a ruinat la putin timp dupa ridicare, astfel incat ctitorul a hotarat ridicarea unei a doua biserici pe un deal ce domina valea raului Nicolina, la sud de Iasi, in 1583. In ceea ce priveste numele, unii istorici cred ca acesta vine de la numele cartierului Galata din Constantinopol (azi Istanbul). Pictura interioara a fost distrusa in 1762 de un incendiu, fiind refacuta in 1811 de Vasile Dubrovski. In perioada comunista a fost simpla biserica de mir.

Ca plan si infatisare exterioara, ea a pastrat elementele traditionale ale arhitecturii moldovenesti. Biserica insa, inaltata in 1583, este prima intre o serie de monumente care imbina stilurile arhitectonice din toate cele trei tari romane. Braul median, element caracteristic arhitecturii ecleziaste din Tara Romaneasca, imparte fatadele bisericii in doua registre inegale. [...]
Localizare: Strada Manastirii, Iasi, IS, ROMANIA
Deschide Site Manastirea Galata

Abonament "Standard"Manastirea Golia

Turism, Sport, Divertisment » Turism religios
Veche ctitorie a marelui logofat Ioan Golia, sec. al XVI-lea, biserica "Inaltarea Domnului" a fost refacuta la alte dimensiuni de voievodul Vasile Lupu intre anii 1650-1653 si terminata de fiul sau, Stefanita Voda. "Stralucita si bogat inzestrata" biserica apare ca o constructie monumentala care imbina, dupa exprimarea tarului Petru cel Mare al Rusiei, aflat aici in vizita la 1711, "trei feluri de mestesuguri: lesesc, grecesc si moschicesc".

Manastirea este inconjurata de un zid inalt, prevazut la colturi cu turle ridicate in 1667 si un turn-clopotnita refacut la 1900.

Turnul Goliei are o inaltime de 30 metri. Vizitatorul care doreste sa aiba o panorama a orasului trebuie sa urce cele 120 de trepte. Cu baza patrata de 5 metri pe laturi, un parter, doua caturi boltite, o incapere a clopotelor, o galerie superioara si terase, turnul este unul dintre simbolurile Iasilor. In prezent, turnul Goliei ramane unul dintre locurile privilegiate de unde pelerinul poate contempla" orasul [...]
Localizare: Strada Cuza Voda, Iasi, IS, ROMANIA
Deschide Site Manastirea Golia

Abonament "Standard"Manastirea Sfintii Trei Ierarhi din Iasi

Turism, Sport, Divertisment » Turism religios
Ctitorul acestui monument singular, construit intre anii 1637-1639, este credinciosul domn al Moldovei Vasile Lupu, una din figurile cele mai importante ale istoriei romane, aparator recunoscut al Bisericii Ortodoxe. In timpul primilor ani ai domniei sale, cand Patriarhia de la Constantinopole se gasea intr-o situatie critica - strivita de datorii, dominata de intrigi si lovita de dezordini -, Vasile Lupu intervine si incearca sa restabileasca lucrurile; deasemenea mai tarziu el va achita datoriile Sfantului Mormant si pe cele ale manastirilor de pe Muntele Athos si va face numeroase donatii ca initiator al unor opere de cult si caritate crestin-ortodoxe in Polonia, Bulgaria si Grecia. [...]
Localizare: Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, Iasi, IS, ROMANIA
Deschide Site Manastirea Sfintii Trei Ierarhi din Iasi

Abonament "Standard"Manastirea Tuturor Sfintilor - Bucium

Turism, Sport, Divertisment » Turism religios
Ca niste drumeti prin aceasta viata, conducatorii si duhovnicii acestui lacas de rugaciune au sadit aici, la Bucium, un pom cu un caracter dumnezeiesc, din fructele caruia nu s-au infruptat numai ei, considerand ca acesta trebuie sa rodeasca in timp si sa fie hrana si pentru viitor.
Astfel au cautat sa dobandeasca ceea ce nu aveau, atat duhovniceste cat si materialiceste, au pastrat in iubire tot ce le fusese incredintat, continuand sa sporeasca avutul pastrat si sa-l daruiasca numai celor care il merita, astfel incat toate acestea exista si astazi.

Adresa: Strada Paun nr. 14
Telefon / Fax: 0232 236 485
Localizare: Strada Paun, Iasi, IS, ROMANIA
Deschide Site Manastirea Tuturor Sfintilor - Bucium

Abonament "Standard"Manastirea Vladiceni

Turism, Sport, Divertisment » Turism religios
Manastirea este construita la marginea Iasilor, pe locul numit in cronici "Poiana Vladicai". Potrivit traditiei, domnitorul Alexandru cel Bun si mitropolitul Iosif Musat au intampinat la Iasi, in 1415, alaiul care ducea moastele Sf. Mucenic Ioan din Trapezunt catre Suceava, capitala de atunci a Tarii Moldovei. De altfel traditia spune ca hramul bisericii Nicorita se datoreaza aceluiasi eveniment.
Cert este ca prima biserica a schitului Vladiceni a fost inaltata la 1910, spre cinstirea Sf. Apostol si Evanghelist Ioan. Locasul a ars opt ani mai tarziu, in urma exploziei unui depozit de munitii din apropiere.
O a doua biserica, ridicata intre anii 1923-1928, a fost daramata in anii regimului comunist.
Noul locas, zidit intre 1994-1999, dupa reinfiintarea asezamantului monahal, are la origine un proiect inspirat de stilul bisericilor moldovenesti din veacul al XV-lea.

Adresa: Strada Trei Fantani nr. 3
Localizare: Strada Trei Fantani, Iasi, IS, ROMANIA
Deschide Site Manastirea Vladiceni

Abonament "Standard"Maternitatea "Elena Doamna"

Sanatate, Frumusete » Spitale
Adresa: Strada Elena Doamna nr. 49
Telefon: 0232 210 390
Localizare: Strada Elena Doamna, Iasi, IS, ROMANIA

Abonament "Gratuit"Media Zone

Servicii, Consultanta » Agentii publicitate
Localizare: Strada Sararie, Iasi, IS, ROMANIA

Abonament "Gratuit"Modtex - Partenerul Tau de Incredere

Textile, Incaltaminte » Confectii
Localizare: Strada Niceman, Iasi, IS, ROMANIA

Abonament "Standard"Moldova Mall

Textile, Incaltaminte » Centre comerciale
Orar zilnic:

Moldova Mall: 10.00-22.00
Casino Monaco: non-stop
Apache Club: non-stop


Adresa: Strada Palat nr. 1
Telefon: 0232 262 208
E-mail:office@moldovamall.ro
Localizare: Strada Palat, Iasi, IS, ROMANIA
Deschide Site Moldova Mall

Abonament "Gold"Muzel Teatrului "Vasile Alecsandri"

Turism, Sport, Divertisment » Muzee
Muzeul prezinta evolutia fenomenului teatral de la inceputurile lui si pana in prezent si scoate in evidenta cele mai importante momente din istoria Teatrului National Vasile Alecsandri: primul spectacol de teatru in limba romana organizat de Gh. Asachi la Iasi, infiintarea conservatorului Filarmonic-Dramatic in 1840, inaugurarea actualei cladiri a teatrului, personalitati care au contribuit la dezvoltarea teatrului romanesc. Expozitia permanenta se desfasoara pe spatiul a noua sali, restul Incaperilor de la parter si etaj fiind ocupate de depozit, sala de expozitii temporare si manifestari culturale, birouri, anexe. Patrimoniul este alcatuit din aproximativ 22300 de piese si este alcatuit din afise (colectia de afise teatrale de la Inceputurile Teatrului National din Iasi; colectia de programe teatrale pentru diverse stagiuni ale Teatrului National din Iasi), volume tiparite (editii vechi, Intre care Mirtil si Hloe tiparita In 1850), manuscrise, fotografii (Vasile Alecsandri, Matei Millo, Gr. Manolescu, Agatha Barsescu, George Enescu), corespondenta (Vasile Alecsandri, B.P. Hasdeu, Ion Luca Caragiale, V.I. Popa, Mihail Sadoveanu), presa, obiecte de arta (ce au apartinut lui Matei Millo, T.T. Burada, Agatha Barsescu, Aristizza Romanescu, H. Darclee), mobilier, costume de teatru (costumul purtat de marele actor Gr. Manolescu In rolul Hamlet, cel purtat de Matei Millo In Barbu Lautaru, altul purtat de Miluta Gheorghiu In celebra Chirita), obiecte personale, elemente de recuzita (evantaie din fildes, dantela, pietre pretioase).

Program: zilnic 10.00-17.00, luni inchis.

Adresa: str. Vasile Alecsandri nr. 5
Telefon: 0232/315760
Localizare: Strada Vasile Alecsandri, Iasi, IS, ROMANIA

Abonament "Gold"Muzeul de Istorie Naturala

Turism, Sport, Divertisment » Muzee
Muzeul de Istorie Naturala din Iasi a fost infiintat la data de 4 februarie 1834, din initiativa unui grup restrans de membri ai Societatii de Medici si Naturalisti din Iasi, in frunte cu Iacob Cihac, Gheorghe Asachi, Mihail Zotta, Constantin Sturza si Costachi Negri. Este primul muzeu de acest gen infiintat in Principatele Romane si, ca institutie culturala, avea drept scop sa prezinte publicului din Iasi "bogatiile pamantene si subpamantene ale Moldovei, precum si curiozitati din alte parti ale lumii".
Solemnitatea inaugurarii Muzeului a avut loc duminica, la casa Bals, de pe ulita Podu Verde, azi bulevardul Copou. in aceasta casa Muzeul a functionat pana in anul 1838, cand s-a mutat in Sala mare de la Academia Mihaileana.

In anul 1840 s-a cumparat pentru Muzeu casa vornicului Costachi Sturza, de pe ulita Hagioaiei, azi bulevardul Independentei, nr. 16, cladire in care Muzeul, impreuna cu Societatea, isi desfasoara activitatea si in prezent. In articolul 5 din Proiectul de cumparare al casei se mentioneaza: "Cumpararea acestei case este destinata special pentru Cabinetul de Istorie Naturala sau Muzeu, fiind facuta intr-un scop al binelui public".
Cladirea, cunoscuta si sub denumirea de casa Roset, a fost construita la finele secolului XVIII, in stil neoclasic, cu bolta pentru trasuri, fiind astazi unul din putinele monumente arhitectonice ale Iasului cu o structura a parterului de bolti pe arce.
Pentru a face fata nevoilor crescande ale Muzeului "Departamentul din launtru", prin porunca 11 599 din 16 april 1844, aproba ca locul viran de la est de Muzeu sa fie amenajat intr-o piata publica pentru desfacerea produselor agricole: fan, faina, miere, vin, lemne de foc, cherestea, etc... Producatorii plateau o taxa de care beneficiau Societatea si Muzeul. Piata publica a fost desfiintata in anul 1872, cand, din initiativa lui Grigore Cobalcescu si Anastasie Fatu, locul se ingradeste si se organizeaza o mica Gradina Botanica in care Dimitrie Brandza, conservatorul Muzeului din acea vreme, planteaza diferiti arbori, printre care cei doi stejari seculari, declarati in 1973, Monumente ale Naturii.
Muzeul pastreaza in colectiile sale piese donate la inceputul secolului XIX de catre mitropolitul Veniamin Costachi (o colectie de oase de mamut si rinocer paros, gasite agatate drept contra greutate la cumpana unei fantani din Rasca, tinutul Falticenilor), domnitorul Mihail Sturza (elefantul indian Gaba, achizitionat contra sumei de 135 de galbeni), Iacob Cihac, aga Alecu Bals, Gheorghe Asachi si altii.

Chiar de la infiintare Muzeul a jucat un rol didactic deosebit de important deoarece colectiile sale erau folosite ca material didactic la lectiile de istorie naturala de la Academia Mihaileana. Incepand cu data de 11 martie 1834 dr. Iacob Cihac a tinut in cadrul Muzeului conferinte publice, tiparite in anul 1837, in primul Manual de istorie naturala in limba romana, editat la Institutul Albinei din Iasi. Acest manual, impreuna cu alte tiparituri ulterioare, a contribuit la formarea terminologiei de specialitate in limba romana. Tot din aceasta perioada dateaza primul herbar al Muzeului, constituit dintr-o colectie de 2844 de plante colectate in anul 1835 de botanistul Iulius Edel si farmacistul Iosef Szabo pe parcursul unei expeditii in zona Moldovei.
Cabinetul de Istorie Naturala devine cunoscut marelui public si prin faptul ca, in una din salile lui, deputatii din Partida Nationala, in noaptea de 3/15 ianuarie 1859, au hotarat candidatura colonelului Alexandru Ioan Cuza la domnia Moldovei.
In sala declarata ulterior "Monument Istoric", printre cei 30 de deputati se aflau cei mai inflacarati patrioti pentru unirea Tarilor Romane ca: Mihail Kogalniceanu, Vasile Alecsandri, Constantin Rolla, Nicolae Docan, Anastasie Panu, Petru Cazimir, Petru Mavrogheni, Dumitru Miclescu, Constantin Roset Tetcanu, Nicolae Sutu s.a.
Cea mai completa relatare a evenimentului din noaptea de 3/15 ianuarie 1859 ne-a lasat-o Vasile Alecsandri intr-o scrisoare catre fratele sau, Iancu Alecsandri, unde subliniaza printre altele, ca "noua, celor adunati aici ni se dadu numele de Gruparea de la elefant".
Sala expune, alaturi de obiecte si mobilier cu valoare istorica, portretele celor care au infiintat Muzeul si Societatea, a personalitatilor care au activat la Muzeu de-a lungul timpului: Iacob Cihac, Grigore Cobalcescu, Anastasie Fatu, Petru Poni, Ioan Borcea, Nicolae Leon, Constantin Motas, Neculai Macarovici, Constantin Visarion Mandru s.a.
Prin refacerea lui, dupa pierderile suferite in timpul celui de-al doilea razboi mondial, si ulterior, sub indrumarea Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" muzeul a devenit o institutie culturala de inalt nivel stiintific, contribuind activ la desfasurarea procesului de invatamant biologic de toate gradele. In prezent colectiile Muzeului numara peste 300 000 exemplare, cele mai valoroase fiind colectiile de Insecte, Moluste, Amfibieni, Reptile, Pasari, Minerale si Plante.
Pentru publicul iesean, pentru elevi si studenti, Muzeul de Istorie Naturala din Iasi este un excelent loc de recreere si un spatiu de invatamant. Colectiile sale stiintifice, biblioteca si laboratoarele sale se constituie intr-o utila baza de studiu pentru toti cercetatorii din tara. Amplasat intr-o oaza de verdeata si liniste Muzeul va ofera prilejul de a va imbogati sufletul si de a participa la cunoasterea si protejarea lumii vii.

Adresa: Bd. Independentei, nr. 16
Telefon: 0232/218337; 0232/201339;
Localizare: Bulevardul Independentei, Iasi, IS, ROMANIA
Deschide Site Muzeul de Istorie Naturala

Abonament "Standard"Muzeul Mihai Eminescu

Turism, Sport, Divertisment » Muzee
Muzeul este compus din trei sali: doua la parter, Sala destinului si Sala de arta, si una la etaj, Sala prieteniei. Colectia de carte cuprinde editii ale creatiei eminesciene de la prima editie (1884) pana la editiile recente, studii monografice privind viata poetului, exegeze critice si traduceri ale poeziei lui Eminescu in limbii straine. Piesele importante din aceasta colectie sunt: Mihai Eminescu - Poesii, Ed. Socec, Bucuresti, 1884; Mihai Eminescu - Poems (poezii in limba engleza), Ed. Grimm, 1938; Mihai Eminescu - Augsewahlte Gedichte (poezii in limba germana), Timisoara, 1932; Mihai Eminescu - Poesies (in limba franceza), Bucuresti, 1931.

Colectia de fotografii Eminescu, cuprinde originale si fotocopii ale tuturor fotografiilor legate de viata si activitatea lui Eminescu. Piesele importante sunt: Foto M. Eminescu, 1884, Iasi, Foto - Nestor Heck. Colectia de arta cuprinde pictura, grafica si sculptura cu referire la Eminescu si creatia sa. [...]
Localizare: Aleea Copou, Iasi, IS, ROMANIA
Deschide Site Muzeul Mihai Eminescu

Abonament "Standard"Muzeul Petru Poni-Cernatescu

Turism, Sport, Divertisment » Muzee
Casa construita in 1839 de catre mitropolitul Veniamin Costachi si care a gazduit in 1918 colectiile Bibliotecii Academiei Romane, adaposteste astazi Muzeul "Poni- Cernatescu". Aici a locuit, incepand din 1880, savantul Petru Poni si familia sa, iar mai tarziu, academicianul Radu Cernatescu. Parcul casei cu foisorul sau, numit si "chioscul poeziei" - obiectiv reconstruit in anul 1995 - unde citeau versuri Mihai Eminescu, Veronica Micle, Matilda Cugler-Poni, dau un farmec aparte cladirii. Expozitia de baza este amenajata in sase camere, dintre care cinci sunt organizate in stil memorial: holul de primire, sufrageria, biblioteca, camera "Radu Cernatescu" si camera "Matilda Cugler-Poni", iar cea de a sasea apartine personalitatilor iesene din domeniul chimiei.

Adresa: Str. Mihail Kogalniceanu, nr. 7B
Telefon: 0232 267 759
Localizare: Strada Mihail Kogalniceanu, Iasi, IS, ROMANIA
Deschide Site Muzeul Petru Poni-Cernatescu

Abonament "Standard"Muzeul Unirii

Turism, Sport, Divertisment » Muzee
Isi are sediul intr-o cladire (declarata monument istoric printr-un decret regal din 1919) inaltata pe la inceputul secolului al XIX-lea, urmand, initial, stilul neoclasic, incarcat ulterior cu diverse decoratiuni baroce. Palatul a servit (1859-1862) ca resedinta domneasca domnitorului Unirii Al. I. Cuza. In anii 1917-1918, in timpul primului Razboi Mondial, in aceasta cladire si-a avut resedinta regele Ferdinand.

Muzeul a fost deschis in 1959, cand se sarbatorea centenarul Unirii.

Patrimoniul sau cuprinde piese si documente originale, de o exceptionala valoare, care au apartinut domnitorului Al. I. Cuza si familiei sale.

Program de vizitare
- Marti-Duminica: 10.00-17.00

Adresa: Strada Lapusneanu nr. 14
Localizare: Strada Alexandru Lapusneanu, Iasi, IS, ROMANIA
Deschide Site Muzeul Unirii

Clienti
Login Clienti
Tarife & Inregistrare
Inregistreaza o Locatie
Ajutor
Cum Functioneaza?
Cere Ajutor
Unelte
Lista Locatiilor pe Harta Iasului
HartaIasului.ro
Contact
Blog
Sitemap
Fidelizare :)
Preia RSS Ultimele Locatii
Fa-ne Pagina Ta de Start
Adauga-ne in Pagini Favorite